ICT voor de volgende generatie

Te vaak wordt ICT nog geassocieerd met een kleine subcultuur. Dit terwijl de mogelijkheden van ICT eindeloos zijn en daarmee interessant voor iedereen. Nederland ICT vindt het van belang dat iedere scholier voorafgaand aan zijn beroepskeuze een goed beeld heeft van de mogelijkheden van werken met en in de ICT.

Dat roept de vraag op hoe we ervoor kunnen zorgen dat het innovatieve karakter van werken met ICT beter in beeld komt bij de nieuwe generatie.

Wat vindt Nederland ICT?

Gastlessen van ICT’ers kunnen een goede bijdrage leveren aan het inspireren van een toekomstige generatie ICT’ers. Daarom steunen we als mede-oprichter het project ‘Geef IT Door’, waarbij gastlessen worden gegeven op het middelbaar onderwijs in heel Nederland.

Wat moet er gebeuren?

ICT-bedrijven hebben hun toekomst zelf in de hand. We stimuleren werknemers van ICT-bedrijven in Nederland om zelf de handschoen op te pakken en voor de klas te gaan staan. Een nieuwe generatie jongeren krijgt zo een beeld van de vele en veelzijdige carrièrekansen op de arbeidsmarkt voor ICT’ers. Zo dagen we leerlingen uit om te kiezen voor een opleiding én loopbaan in de ICT.

Enthousiast geworden? Meld je aan via www.geefitdoor.nl