Actueel

Webinar ‘Arbeidsrecht in de praktijk’

10 nov

Het arbeidsrecht is ook in 2022 flink in beweging. Tijdens deze webinar zal onze HR-adviseur en jurist Arbeidsrecht Martine van der Werf je bijpraten over nieuwe wet- en regelgeving. Vooral de praktische uitwerking en toepassing van de regels komen aan bod.

Workshop ‘De AI Act in aantocht’

01 nov

De AI Act is volop in ontwikkeling. Het wetsvoorstel brengt plichten mee voor alle bedrijven die AI ontwikkelen of toepassen. Maar wat houdt deze wet in en hoe bereid je je voor als bedrijf? Kom op dinsdag 1 november naar de workshop en laat je informeren!

Juridisch spreekuur

13 okt

Heb je een juridische vraag en ben je lid van NLdigital? Kom dan naar ons juridisch ‘inloop’spreekuur en stel je vraag aan onze jurist Henk Bethlehem.

ICK-cao 2022 is beschikbaar

De NLdigital Werkgeversvereniging stelt vanaf nu de definitieve teksten van de ICK-cao 2022 beschikbaar. De teksten zijn de uitwerking van het onderhandelaarsakkoord dat de NLdigital Werkgeversvereniging en de vakbonden, FNV, De Unie en CNV Vakmensen op 4 maart 2022 sloten.

Column Lotte de Bruijn: ‘Koploper krapte’

In mijn columns heb ik het regelmatig over de krapte op de arbeidsmarkt. Niet zonder reden, want voor onze sector is het vinden van medewerkers dé uitdaging. Al jaren. De meest recente cijfers zijn ronduit alarmerend. Achter de statistieken schuilt bovendien de échte, fundamentele uitdaging die onze volle aandacht verdient.

Overheid investeert in grootschalige omscholing

De overheid gaat via het Nationaal Groeifonds 210 miljoen euro investeren in het bevorderen van om- en bijscholing. Met dit bedrag komt dan hopelijk eindelijk budget beschikbaar voor het oplossen van het enorme arbeidsmarkttekort in de digitale sector.