Actueel

Nieuwe kabinet aan de slag met digitalisering

We zijn blij met de aanstelling van een bewindspersoon (staatssecretaris Van Huffelen) die digitalisering als primaire opdracht meekrijgt. In combinatie met de paragraaf in het regeerakkoord zien we dat dit nieuwe kabinet echt aan de slag wil met digitalisering.

Column Lotte de Bruijn: ‘Systeemprobleem’

De krapte op de arbeidsmarkt is weer volop aanwezig. Dit probleem gaat echter veel verder dan alleen onze sector. Het gebrek aan goed opgeleide medewerkers is het gevolg van een hele keten aan problemen die elkaar ook nog eens versterken. Een kort overzicht in deze column, op basis van recente cijfers.

HR-webinar: ‘Werken aan werkgeluk’

17 jan

Dat gelukkig zijn een fijn gevoel is weten we allemaal. Maar wat is de definitie van werkgeluk en wat zijn de gevolgen en belemmerende en bevorderende factoren? En waarom is het zo belangrijk en vooral wat kan het opleveren voor werknemer én werkgever? We gaan het erover hebben met een aantal experts.

Dringend advies: praat met je klanten over cybersecurity!

Onze leden hebben veel klanten die niet goed genoeg begrijpen wat aan service-afspraken nodig is voor cybersecurity. We zien de dreiging toenemen. Ons advies: praat met je klanten en maak nieuwe afspraken over cybersecurity. Deze praatplaat helpt jou en je klanten daarbij.

Ook de laatste 20.000 huishoudens moeten we aansluiten op breedband

Iedereen in Nederland moet toegang hebben tot snel internet, vindt een consortium waaraan de telecomproviders en brancheverenigingen NLconnect en NLdigital zich hebben verbonden. Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital: “We willen een breedgedragen wens vervullen namelijk dat alle gezinnen in buitengebieden ook kunnen meedoen in onze digitale samenleving.”

Column Lotte de Bruijn: ‘Prioriteitenlijstje’

Terwijl de samenleving langzaam haar weg zoekt uit de Coronacrisis, lijkt de economie weer op volle toeren te draaien. Onze sector zit alweer op het niveau van vóór de crisis. Is het volledig business as usual? Of heeft de Coronacrisis invloed op de strategische prioriteiten van bedrijven? Lotte de Bruijn schreef er een column over.

NLdigital lanceert een Meldpunt GIBIT

Veel bedrijven die zaken doen met gemeenten krijgen te maken met de juridische inkoopvoorwaarden van gemeenten: de GIBIT. In de praktijk blijkt dat gemeenten de inkoopvoorwaarden nog niet altijd goed toepassen. Daarom lanceert NLdigital een meldpunt.

Welke vrouwelijke Tech-collega nomineer jij?

Op 5 oktober is het Diversity Day. Tijdens deze dag organiseren bedrijven een eigen activiteit om aandacht te vragen voor diversiteit. Dit is voor NLdigital een uitgelezen kans om meer zichtbaarheid te geven aan inspirerende vrouwen in Tech. Dus nomineer de voor jou meest inspirerende vrouw in Tech!

Column Lotte de Bruijn: ‘Gehaktdag’

Als het om digitalisering gaat, is het in de politiek vaak oorverdovend stil. Tenzij er iets fout gaat. Daarom heeft NLdigital de kersverse Kamercommissie Digitale Zaken gevraagd om hun taak breed op te vatten en digitalisering integraal te bekijken.