Actueel

Ondernemers verkleinen achterstand van digitaal onderwijs

Nederland digitaliseert in rap tempo en daarom is het updaten van het curriculum PO & VO een logische stap. Daar zijn politiek, onderwijs en bedrijfsleven het over eens. Ondernemers spreken echter hun zorgen uit: de implementatie van dit onderwijs van de toekomst gaat te lang duren. Steeds meer ondernemers pakken daarom de handschoen op en werken samen met het onderwijs om het proces te versnellen.

Burger voor het eerst echt centraal in Agenda Digitale Overheid

Afgelopen vrijdag werd de Agenda Digitale Overheid, NL DIGIbeter, gelanceerd door staatssecretaris Knops. De agenda zet uiteen hoe het contact van de overheid met burgers en ondernemers slimmer, toegankelijker en persoonlijker kan. Lotte de Bruijn sprak op het podium in het Forum in Zoetermeer haar waardering uit: “De agenda ademt een nieuwe, frisse wind over de digitale overheid. De burger staat voor het eerst echt centraal.”

Masterclass vergroot wederzijds begrip overheid en ICT-bedrijfsleven

Afgelopen weken vond voor de derde keer de Executive Masterclass Rijksoverheid & ICT-bedrijfsleven plaats. De Masterclass vindt plaats binnen de iDialoog, de samenwerking tussen overheid en ICT-sector. 24 deelnemers (projectmanagers en opdrachtgevers) vanuit de overheid en het bedrijfsleven deelden, verspreid over drie dagen, hun ervaringen, kennis en meningen over ICT-projecten bij de overheid. Wat vonden zij de belangrijkste lessen?

Goed samenwerken is hard werken

Wat zou de overheid zijn zonder ICT? De vraag stellen is hem beantwoorden. Vrijwel niets zou nog mogelijk zijn. Economie en samenleving zouden stagneren. De dienstverlening van de overheid zou wegvallen. Je moet er niet aan denken. Het werk van de commissie-Elias geeft een inkijkje in de complexiteit van het werk van de overheid. Een complexiteit die ook tot uiting komt in de ICT-systemen van de overheid.

ICT Haalbaarheidstoets BasisVoorziening Justitiabelen afgerond

Nederland ICT heeft een ICT Haalbaarheidstoets uitgevoerd over de BasisVoorziening Justitiabelen (BVJ). Opdrachtgever was het ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De toets is gehouden ter voorbereiding van een voorgenomen uitvraag aan de markt. De 26e ICT Haalbaarheidstoets stond in het teken van de voorbereiding van DJI voor het vervangen van een aantal bestaande informatiesystemen door Lees verder

ICT-bedrijfsleven draagt bij aan Handreiking Goed Opdrachtgeverschap Informatieveiligheid

Informatieveiligheid is cruciaal. Opdrachtgevers bij de overheden zijn zich daarvan bewust. Toch blijkt het soms lastig om op het juiste moment en op de juiste manier informatieveiligheid op de agenda te zetten. Om bestuurders en topmanagers van overheden in de praktijk te helpen, is er nu de Handreiking Goed Opdrachtgeverschap Informatieveiligheid. Ook voor ICT-bedrijven die Lees verder

ICT-bedrijfsleven en Rijksoverheid leren elkaars wereld kennen tijdens tweede module Masterclass

In het kader van de iDialoog, de samenwerking tussen ICT-bedrijven en Rijksoverheid, vond op 23 september de tweede opleidingsdag plaats van de Executive Masterclass ICT-bedrijfsleven & Rijksoverheid. De Masterclass is een pilot, bedoeld om elkaars werelden beter te leren kennen en zodoende te werken aan wederzijds vertrouwen. De deelnemers bestaan uit projectmanagers van zowel overheid als bedrijfsleven.

iBestuur Congres groot succes als platform voor samenwerking overheid en bedrijfsleven

“ICT-bedrijven kunnen Rijksoverheid en gemeenten in de eerste plaats helpen met producten en diensten en daarnaast meer nog dan nu gebeurt meedenken over de beste oplossingen”. Dat was de kern van het antwoord van Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT, op de vraag van dagvoorzitter Ton Annink hoe hij Hans van der Stelt (CIO ministerie Infrastructuur Lees verder

NLdigital respecteert jouw privacy

Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan. In ons privacystatement lees je hoe we dat doen en kun je jouw (eerdere) voorkeuren wijzigen.

Privacystatement
Instellingen

NLdigital respecteert jouw privacy

Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan. In ons privacystatement lees je hoe we dat doen en kun je jouw (eerdere) voorkeuren wijzigen.

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het tonen van de website en de bijbehorende functionaliteit, en voor het uitvoeren van de gevraagde dienstverlening.

Lees meer

We optimaliseren continu onze website. Daarvoor analyseren we websitebezoek via Google Analytics. Dit hebben we op de privacyvriendelijke wijze, volgens de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens, ingericht.

Lees meer

Met Linkedincampagnes introduceren we ons collectief en onze diensten in de digitale sector. We slaan gegevens over websitebezoek op om de effectiviteit van onze advertenties te meten, om advertenties te leveren die relevant zijn en om het aantal keren dat je een advertentie ziet te beperken.

Lees meer
Vergeet alles Jouw voorkeuren zijn verwijderd